Ben Leo verlaat de Persgroep Publishing

Na meer dan 20 jaar voor de Persgroep Publishing en MEDIALAAN te hebben gewerkt, verlaat Ben Leo binnenkort ons bedrijf. Ben is sinds april 2015 CFO van de Persgroep Publishing en vervulde die rol voordien ook bij MEDIALAAN.

Ben Leo: “Het is inderdaad al meer dan 20 jaar dat ik het voorrecht heb de Vlaamse mediageschiedenis van heel dichtbij te mogen volgen. Zowel bij MEDIALAAN als bij de Persgroep Publishing, zowel binnen als buiten de financiële afdeling, zowel dus voorkranten, magazines, tv, radio als internet. Ik ben De Persgroep enorm erkentelijk voor die geweldige periode en voor al de kansen die ik er kreeg. Het is een fantastisch bedrijf, niet in het minst door de mensen die er werken. Het is een onderneming die draait rond passie, inspiratie en ideeën. Ik heb er veel kansen gekregen en ontzettend veel geleerd, zeker van mijn mentor Piet Vroman.”

“De digitale transformatie waar de hele groep nu werk van maakt, heb ik vanop de eerste rij mogen beleven. Ik ben betrokken geweest bij een hele resem overnames en integraties. En in al die jaren heb ik vele kansen gekregen en gecreëerd om tal van projecten, zowel bij MEDIALAAN als bij de Persgroep Publishing, te realiseren. Laat duidelijk zijn dat dit enkel kon gebeuren dankzij de sterke teams waarmee ik kon werken, zowel het financiële team van MEDIALAAN als dat van dPP, zowel het yield team destijds als het lean managementteam op vandaag. Ik ben hen erg dankbaar. Dit alles maakt dat de beslissing om De Persgroep te verlaten alles behalve evident was. Na meer dan 20 jaar Persgroep en 50 levensjaren is de tijd evenwel rijp om een aantal van m’n ideeën verder uit te werken en om nieuwe kansen te grijpen die er zich op vandaag aandienen. Om weer dicht bij de business te staan, om weer geprikkeld en uitgedaagd te worden in nieuwe projecten en ook om trachten mee te bouwen aan een beetje een betere wereld. Iets waar ik zelf veel energie van krijg, zoals een aantal onder jullie weten.

“Tot eind april blijf ik nog volop actief voor dPP, eerst nog als CFO en de laatste maand met volle focus op het leantraject. Daarna vertrek ik op studiereis, zowel fysiek als virtueel, op zoek naar best cases rondom ons. De Persgroep heeft alle troeven in handen om verder te bouwen aan een uniek succesverhaal. En ook al is mijn toekomst onzeker, het is de juiste volgende stap waarbij ik ervan overtuigd ben dat er met mijn Persgroep-DNA mooie uitdagingen voor me liggen.Dank voor de fantastische jaren samen en het allerbeste.”

Christian Van Thillo: “De beste financiële managers zijn diegenen die de wereld achter de cijfers even goed begrijpen als de cijfers zelf. Ben is zo iemand. Hij verstaat beter dan wie ook dat creativiteit en discipline hand in hand horen te gaan om een sterk mediabedrijf te kunnen bouwen. Ben heeft tijdens de voorbije 20 jaar een bijzonder waardevolle rol gespeeld in de evolutie van de groep. Ik ben Ben bijzonder dankbaar en wens hem het allerbeste voor de toekomst.”

Piet Vroman: “Ben was meer dan 20 jaar geleden één van mijn allereerste rechtstreekse medewerkers, waarmee ik mocht samenwerken. Ik waardeerde steeds zijn analysekracht en brede, technische bagage, welke hij combineerde met een grote passie voor media en De Persgroep in het bijzonder. Ik betreur Bens vertrek ten zeerste, maar wens hem het allerbeste voor een ongetwijfeld succesvolle verderzetting van zijn professioneel leven buiten de groep.”