Executive Coaching

Wat mag je verwachten?

Business Coaching is een proces waarbij ik jou ga ondersteunen en begeleiden bij het behalen van je doelen. Om zo verder te evolueren en te groeien. In de coaching zorg ik ervoor dat je je organisatie met meer inzicht, begrip en zekerheid kan leiden.

Als business coach ben ik opgeleid om de meest geschikte strategie te vinden om jouw business verder vooruit te helpen. Hierbij zet ik diverse technieken en hulpmiddelen in.

Belangrijk om weten is dat de overdracht van kennis en ervaring centraal staat.

Hoe gaat dit praktisch in zijn werk?

Een typisch coaching traject bestaat uit volgende fasen: 

 • Intake-gesprek om te bekijken of er een wederzijdse match kan zijn
 • Toelichting context en verwachtingen
 • Overeenkomst met wederzijdse afspraken en bepaling van het kader van de samenwerking
 • Start van 1ste reeks van 4 sessies, telkens van anderhalf uur
 • Evaluatie en, eventueel, vervolgreeksen

Achtergrond

Met een opleiding als handelsingenieur aan de Solvay School of Business aangevuld met specialisatiejaren aan de Vlekho Hogeschool en aan de Vlerick Managementschool (corporate finance, middle management) was ik in de wieg gelegd voor het analytisch-financiële werk. Eerst bij Peat Marwick (vandaag deel van KPMG) en daarna bij De Persgroep, waar ik onder Christian Van Thillo en Piet Vroman finance en business mocht combineren.

Binnen wat nu DPG Media heet, ben ik opgeklommen tot lid van het executive comité van Medialaan, tot CFO van Medialaan en tot CFO van De Persgroep Publishing. Meer dan 20 jaar heb ik mogen ervaren hoe een succesvol bedrijf geleid wordt.

Gaandeweg ben ik gegroeid van expert naar leider van een team. Waarbij ik je kan verzekeren dat het vooral ‘lijden’ was in de eerste jaren. Hoe kon ik het beste uit m’n team halen? Hoe kon ik er zeker van zijn dat de juiste oplossingen werden gevonden? En dat alles werd uitgevoerd zoals ik het wou?

Coaching heeft me de ogen geopend. Ik kreeg een spiegel voorgehouden en werd geconfronteerd met vastgeroeste overtuigingen.

Mijn coach heeft me begeleid in mijn zoektocht naar een andere aanpak. In mijn evolutie van ‘expert’ naar ‘question thinker’.

Mijn leiderschapsstijl veranderde en van het ‘command & control’ type evolueerde ik gaandeweg naar een ‘coachend leider’. Ik haalde het beste in mijn medewerkers naar boven. Mijn teams stonden gekend voor kwaliteit, engagement en succesvolle interne mobiliteit.

De impact van coaching op mij als professional en als persoon was zo overdonderend dat ik besloot zelf een (lange en zware) opleiding als coach te volgen. Een unieke belevenis, een schitterende reis. Ik heb er veel bij geleerd en heb me eerst grondig de techniek eigen gemaakt als loopbaancoach.

Vandaag combineer ik graag mijn ervaring als executive met mijn ervaring als coach. Ik bied een klankbord aan executives, aan managers en bedrijfsleiders. Ik luister en stel vragen. Ik confronteer en geef vanuit mijn professionele ervaring advies. Een goede match tussen coach en coachee is een absolute vereiste om resultaat te kunnen boeken. Ik kijk er dan ook naar uit je te ontmoeten en te bekijken of die match, dat vertrouwen, die klik er is en dan kunnen geweldige resulaten volgen.

Diensten

Start-up coaching

Scale-up coaching

Corporate politics

Betere besluitvorming

Strategie

Een nieuwe cultuur

Typische opdrachten

 • Begeleiding van een senior financieel manager in de aansturing van zijn team
 • Coaching van een managing director van een Vlaamse kmo hoe ze haar team verder kan laten groeien
 • Begeleiding van een zaakvoerder die wil leren loslaten
 • Werken met een wetenschappelijk expert om haar communicatie naar managementteams te verzorgen
 • Met een ceo een strategische oefening opzetten om gerichter te groeien
 • Implementatie van een cultuur van voortdurende verbetering bij een middelgroot bedrijf

Meer informatie of een intakegesprek?